Fóliafűtés a mindennapokban – tiszta energiából egészséges fűtés

Írta: Solar Experts 2021. május 11.

Magyarországon rohamos ütemben nő azon háztartások száma, amiknek energiaellátását már napelemes rendszerek biztosítják. A tisztán napelemből származó környezetbarát energia minden, a háztartásban megtalálható eszköz működtetésére alkalmas, ugyanakkor kevesen gondolnak arra, hogy az elektromos fűtési rendszerek új hullámával, az infrafűtőfólia alapú fóliafűtéssel is remekül összekapcsolható.

Mitől környezetbarát egy fűtési rendszer?

A környezetbarát fűtésről több esetben is beszélhetünk. Lehet például környezetkímélő a fűtésrendszer kiépítése, hozzájárulhat az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez, de akár akkor is, ha működési elve és a fűtési energia előállításához használt energia a környezetbarát kategóriába sorolandó.

Az elektromos fűtésnek több típusa létezik, a megfelelő kiválasztásakor érdemes mérlegelni, hogy milyen gyakorisággal, milyen helyiséget szeretnénk fűteni, illetve milyen az ingatlanunk szerkezete. Az infrafűtés abból szempontból előnyös, hogy könnyen és gyorsan kivitelezhető, hiszen semmiféle átalakítást nem igényel a kialakítása, jól variálható, alkalmazható lakásban, családi házban, nyaralóban, sőt akár konténerházak esetében is. Használható alapfűtésként és kiegészítőfűtésként is, hideg vagy meleg burkolat esetén is, valamint padló-, fal- és mennyezetfűtésként is.

Nincs égéstermék, így biztonságos

Az infrafűtés hatalmas előnye, hogy ha az előírások szerint használjuk, teljes mértékig biztonságos, szén-dioxid nem képződik az üzemelése során, a lakóknak pedig a szén-monoxid okozta mérgezéstől sem kell tartaniuk.

Ideális napelemes rendszer mellett

A megújuló forrásból nyert energia, így a napenergia kiváló alapja az elektromos fűtésnek. Egy saját napelemrendszer segítségével tiszta energiát lehet termelni, ami kiszolgálja az infrafűtés energiaigényét. A rendszer beruházási költsége akár részben korszerűsítési pályázatokból is fedezhető, a kiépítéssel járó költségek pedig belátható időn belül megtérülnek. A felújításra és energiakorszerűsítésre szánt támogatások egyszerre igényelhetők a két rendszer kiépítésére és összekapcsolásra.

Időtálló komplex megoldás

A modern infrapanelek és a napelemes rendszerek élettartama is évtizedekben mérhető. Egy összehangolt beruházás esetén így akár 20-30 évre is biztosított lehet a tiszta energiatermelés, valamint az optimális, alacsony szervizigényű fűtési rendszer.

Takarékosság a célkeresztben

A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben az infrafűtőfólia alapú megoldások rugalmasan bővíthetők, alakíthatók attól függően, hogy melyik helyiségekben szükséges a magasabb hőmérséklet elérése. A fóliafűtés jellemzően akár 30-40%-kal is csökkentheti a fűtési költségeket. A technológia sajátosságának köszönhetően nem is kell olyan magas hőfokot biztosítani, hiszen egy 18-19 fokra beállított hőmérséklet a fűtőfólia esetén olyan hőérzetet biztosít, mintha 22-23 fokot állítanánk be egy hagyományos fűtési megoldással.

Kulcskérdés az egészség

Az infrafűtés legfontosabb előnye az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása. Sok más fűtési rendszerrel szemben ez a technológia nem a levegő keringtetésére épül, hanem az infrasugarak direkt melegítő hatására. A fűtőfólia a leadott hővel a környezetében lévő tárgyakat melegítik fel, amik aztán leadják a hőt a környezetükben. Mivel nincsen légmozgás, emiatt nincs szállópor sem. Ez különösen az asztmásoknak és a porra érzékeny személyek esetében lehet életminőség-javító változás.

Kérdése van? Összekapcsolná napelemes rendszerét egy modern fűtési megoldással? Keresse kollégáinkat!


Népszerű cikkeink

Egy
Zöldebb
Jövőért

A földet érő 1 órányi napsütés több energiát ad, mint amennyit az emberiség 1 év alatt elhasznál.
A napenergia végtelen energiaforrás és teljesen ingyen van, ugyanakkor kérdés, hogy élünk-e felhasználásának modern lehetőségeivel. Jövőnk záloga, hogy a tradicionális fosszilis energiahordozókra épülő energiatermelést minél előbb megújuló energiaforrásokra cseréljük. Használja ki az egyre csökkenő költségű napelemes rendszerek nyújtotta lehetőségeket, és lássa el otthonát vagy vállalkozását tiszta energiával!
Solar Expert Építési és Kereskedelmi Kft. címe

Solar Experts Építési és
Kereskedelmi Kft.

1213 Budapest, Csáklya u. 24.
Mutasd a térképen

+36 70 55 777 88
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Solar Experts. Minden jog fenntartva. Site by Meraki

Solarexperts
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.