Vissza nem térítendő napelemes támogatás van készülőben

Írta: Solar Experts 2021. szeptember 07.

Szeptember 12-ig lehet véleményezni bárki számára azt a napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázatot, ami több ezer háztartás korszerűsítéséhez járulhat hozzá. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kihirdetett konstrukció egyelőre csupán tervezet, ha azonban elfogadásra kerül, akkor 201 milliárd forintos fejlesztési keretösszegből gazdálkodhat az ország. Jöjjenek a részletek!

A pályázat léptéke

Az ország eddigi legnagyobb klímavédelemre fókuszáló pályázatának küszöbén állunk. A teljes pályázati keretösszeg 201 milliárd forint, amivel 35 ezer háztartás életminőségének javulásához lehet hozzájárulni. A tervek szerint a fejlesztések következtében 175 megawatt új napelemkapacitás jön létre, ami azt jelenti, hogy harmadával növekedik azoknak a háztartásoknak a száma, akik az otthon melegét megújuló energiaforrások segítségével teremtik meg. Fontos tényező továbbá, hogy a szén-dioxid kibocsátás több mint 50 ezer tonnával csökkenthető, ami jelentős környezeti aspektus.

A pályázat kivitelezők és a lakosság számára is elérhető lesz. Előbbi esetben a pályázók kötelező regisztrálását követően érhető el a lehetőség, ez a felület pedig szeptember 20-án nyílik majd meg.

Nézzük, mit kell tudni a lakossági pályázatról!

A lakossági pályázat

Mire lehet pályázni?

A pályázat 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt az alábbiak szerint: 2,8 millió forint érhető el pályázatonként, amennyiben a fejlesztés kizárólag a napelemes rendszer kiépítését célozza, 9,3 millió forint, ha a napelemes rendszer mellett a fűtéskorszerűsítés is cél, 11,55 millió forintra pedig abban az esetben lehet pályázni, ha ezek a fejlesztések hőszivattyús rendszer kialakításával párosulnak.

Pályázók köre

Több kitételnek is meg kell felelnie azoknak, akik szeretnének részesülni az ingyen milliókból. Egyfelől a háztartásban az egy főre jutó összjövedelem nem lehet több min 4.850.000 forint. Ez annyit jelent, hogy a háztartás teljes bevételét kell elosztani a háztartásban élők számával és ez nem lehet magasabb a fenti összegnél. Ebből adódik, hogy az intézkedés a családosokat és az átlag alatti jövedelmi kategóriába tartozókat érinti leginkább.

További kitétel, hogy az ingatlannak alkalmasnak kell lennie a napelemes rendszer telepítésére, illetve fontos az is, hogy a pályázó lakcímének abban az ingatlanban kell laknia hivatalosan (ennek kell lennie az állandó lakcímnek), ahol a fejlesztés történik majd.

A teljes pályázat négy ütemre oszlik, az első ütem a tervek szerint november 15-én veszi kezdetét és december közepéig tart. Ebben az időszakban 100 milliárd forint kerül majd felhasználásra. A pályázat országos kiterjedtségű és megyékre bontott, ami annyit jelent, hogy 1-1 hét csúszással jelennek majd meg a pályázatok az egyes megyékben.

A kormány a tervezet véleményezésre alkalmas változatát készítette el és tette elérhetővé a https://napelem.palyazat.gov.hu/ oldalon. Itt bárki hozzászólhat a tervekhez, javaslatokat tehet a részletekkel kapcsolatban.

Készülj fel és tájékozódj, milyen konstrukciók mellett tudod kihasználni ezt a lehetőséget! Kollégáink segítenek! https://solarexperts.hu/

 

 

Egy
Zöldebb
Jövőért

A földet érő 1 órányi napsütés több energiát ad, mint amennyit az emberiség 1 év alatt elhasznál.
A napenergia végtelen energiaforrás és teljesen ingyen van, ugyanakkor kérdés, hogy élünk-e felhasználásának modern lehetőségeivel. Jövőnk záloga, hogy a tradicionális fosszilis energiahordozókra épülő energiatermelést minél előbb megújuló energiaforrásokra cseréljük. Használja ki az egyre csökkenő költségű napelemes rendszerek nyújtotta lehetőségeket, és lássa el otthonát vagy vállalkozását tiszta energiával!
Solar Expert Építési és Kereskedelmi Kft. címe

Solar Experts Építési és
Kereskedelmi Kft.

1213 Budapest, Csáklya u. 24.
Mutasd a térképen

+36 70 55 777 88
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Solar Experts. Minden jog fenntartva. Site by Meraki

Solarexperts
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.