Megbízható napelemes cég? Igen, létezik!

Írta: Solar Experts 2021. október 28.

Az építőiparról rengeteg rosszízű pletykát, negatív tapasztalatot lehet hallani. Sajnos az elmúlt évek alatt nagyon sokan rájöttek arra, hogy ezen a területen érdemes szerencsét próbálni, hiszen a kemény munka meghozza a gyümölcsét. A probléma azonban ott kezdődik, hogy a kemény munkát vannak, akik szeretnék megspórolni. Ez az, ami a végtelen panaszáradat hátterében áll, és ez az, ami miatt kétszer is érdemes meggondolni, hogy kivel dolgoztat az ember. Milyen egy megbízható napelemes cég? Ennek jártunk utána!

Hosszú távon gondolkodik

A gyors hasznot hajtó napelemes cégek minél rövidebb idő alatt akarnak nagy hasznot realizálni. Számukra csak az a fontos, hogy pörögjenek a munkák, bármi áron. A profik, mint amilyen a Solar Experts hosszú távon gondolkodnak. Nem engedik meg maguknak a hanyag munkát, mivel így a hírnevüket rombolják, ami idővel igencsak visszaüt majd.

A napelemes rendszerek ideális esetben több évtizedre, 30-40 évre szólnak, eddig látják el a villamos energia termelését a háztartásban. A kivitelezés során mi is ezt tartjuk a szemünk előtt. Olyan minőségben dolgozunk, ahogy azt a saját otthonunk esetén is tennénk.

Megbízható napelemes cég

Tervez és nemcsak cselekszik

„A tett halála az okoskodás” hangzik el Madách Imre leghíresebb művében, Az ember tragédiájában a szállóigévé vált mondat. A napelemes rendszerek esetében azonban ez a gondolat nem helytálló. Maga a kivitelezés ugyan akár 1 nap alatt is megvalósítható, ideális esetben azonban ezt komoly tervezés előzi meg.

A Solar Experts-nél ez a folyamat a következőképp zajlik. Az ügyfél megkeresi cégünket, elmondja mik az elképzelések, mennyi energiát használnak jelenleg és mi várható a jövőben. Ezek alapján kollégáink agya már beindulhat, a végső tervek elkészítéséhez azonban a helyszíni felmérést nem lehet megspórolni.

Családi házak esetén a felmérés során az épületet, a tető adottságait figyeljük, illetve azt, hogy milyen egyéb környezeti elemek befolyásolják a napelemek működését. Megnézzük a tető tájolását, ami ideális esetben dél felé néz, ha ettől eltérő, akkor csökken a teljesítmény, amit például a napelem rendszer újragondolásával, a napelem panelek számának növelésével lehet kompenzálni. Fontos a dőlésszög is, ami a legjobb esetben 30-40 fok. A tető síkja, ha ettől eltérően dől, akkor különféle megoldásokat, tartószerkezeteket kínálunk és természetesen ezek költségeiről is beszámolunk.

Felmérjük a tető szerkezetét, és ha bizonytalannak látjuk a stabilitását, akkor egy statikusi szakvélemény beszerzését javasoljuk. A napelemes rendszerek telepítését ugyanis kizárólag jó állapotú tetők esetén javasoljuk, melyek fedése nem pala. Ennek oka, amit már fent említettünk, hogy hosszú távra tervezünk, és nem szeretnénk, ha a tetőszerkezet tönkre menne a súly alatt. Ez ugyanis igen jelentős plusz kiadást jelentene.

Kollégáink nemcsak az épületet vizsgálják, hanem a környezetet is. Ha ugyanis a napelemre árnyék vetül, akkor annak teljesítménye jelentősen visszaeshet. Ez különösen nagy probléma annak tudatában, hogy a teljes napelemes rendszer működését a leggyengébb határozza meg a soros összeköttetésnek köszönhetően.

Miután tiszták a feltételek és az igények, elkezdődhet a számolás, osztás-szorzás, a napelem megtérülésének lehetőségei. Hogy egyeztethetők össze a tények? Mi fér bele a büdzsébe? Ha szükség van rá, miként faraghatók le a költségek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a megrendelő bevonásával. Ha összeállt a mesterterv és minden világos, csak akkor kezdődhet meg a kivitelezés.

Pontos és elérhető

A megbízható napelemes cég egyik legfontosabb jellemzője, hogy ott van, amikor kell. Ha kell telefonon, ha pedig arra van szükség, akkor személyesen is. Evidensnek tűnhet, de ezek igen fontos pozitív tulajdonságok és nagyon sok cégnél nem alapvetők.

Az építőipar világában a késések, a csúszások igen kínosak. Komoly összegek forognak kockán, érthető tehát, hogy senki nem kedveli, ha a megbeszéltekkel ellentétben a csapat nem érkezik meg, később jön és a munka végezte előtt távozik.

Gyakori probléma, hogy a nem megbízható cégeket nehéz telefonon elérni, a kapcsolattartók nem hívnak vissza. A napaelemek tervezése, kivitelezése és majd az engedélyeztetése során a napelemes cég és a megrendelő között gördülékeny kommunikációra és aktív kapcsolattartásra van szükség.

Így teszünk mi a Solar Experts-nél is, mivel tudjuk, hogy ha egy ügyfél bizalmat szavaz nekünk, akkor semmi szín alatt sem szeretnénk visszaélni.

Végigkísér a folyamaton

Látható, hogy a napelemes rendszer tervezése az elejétől a végéig egy hosszabb folyamat. A Solar Experts-nél a megrendelőt a kezdetektől fogva végigkísérjük a napelem kivitelezés során, egészen az engedélyeztetésig.

Azoknak, akik a hálózatra visszatápláló napelem rendszer kiépítését választják, vagyis nem szigetszerűen működnek, sok feltételt teljesíteniük kell. Az előírások között nem egyszerű kiigazodni, rutinos kollégáink azonban segítenek, hogy a megrendelő ne vesszen el az adminisztráció erdejében.

A megbízható napelemes cég

Minőségi anyagokkal dolgozik

A megbízható napelemes cég ismertetőjegye, hogy minőségi anyagokkal dolgozik. Ez vonatkozik az inverterek, a napelem panelek, a kábelek milyenségére is. Mivel a napelem beruházás több milliós kiadás, jó esetben pedig évtizedekig működnie kell, így egyszerűen a színvonalon aluli termékek és eszközök használata nem megengedhető a napelem kivitelezés során.

Itt kell megjegyezni, hogy a teljesítménygaranciát és a termékgaranciát is figyelni kell. Ezekből könnyedén következtetéseket vonhatunk le arra vonatkozóan, hogy milyen minőséggel van dolgunk. Általában egyébként a napelemgyártók 80%-os teljesítménygaranciát szoktak vállalni 25 évre. Ha a teljesítmény értéke vagy a vállalt évek száma ennél kevesebb, akkor ott bizony élni kell a gyanúval, hogy egy alacsonyabb minőségű darabbal van dolgunk. A termékgarancia ezzel szemben a zavartalan működésre vonatkozik, azzal a feltétellel, hogy rendeltetésszerűen történt a kivitelezés és a használat. Ebben az esetben a legtöbbször 20 évre vállalnak garanciát, vagyis, ha ez idő alatt a szerkezet meghibásodik, akkor a gyártó finanszírozza a cserét.

Referenciákat mutat

Mint minden területen, a napelemes cégek esetén is igaz, hogy a referencia többet mond akár ezer szónál is. Érdemes a cégnél néhány korábbi projektre rákérdezni, esetleg kapcsolatba lépni a megrendelőkkel.  Így rengeteg információt lehet gyűjteni a vállalkozás által végzett munkáról. Ha a referenciákról a személyes találkozás során nem kapunk ismertetést, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nem a jó emberekkel ülünk egy asztalnál.

Tisztában van a lehetőségekkel

Egy jó napelemes cég naprakész, és tájékoztatást az az elérhető állami támogatás formáiról, a lakossági lehetőségekről. A megújuló energiaforrások közül a fotovoltaikus rendszer örvend a legnagyobb népszerűségnek, éppen ezért több támogatás, pályázat is bevethető a finanszírozás során, ilyen például az otthonfelújítási támogatás és a legújabb napelemes pályázat is.

A Solar Experts profi, és nagy rutinnal rendelkezik a napelemes rendszerek telepítésében. Tudjuk és értjük, hogy ez a kiadás általában a családok életében jelentősnek számít, így ennek megfelelő komolysággal járunk el. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a körülményekből és a rendelkezésre álló keretből, a beruházás következtében pedig az ingatlan értéke növekedjen.

Kérdése van? Na habozzon, tegye fel!

 

Egy
Zöldebb
Jövőért

A földet érő 1 órányi napsütés több energiát ad, mint amennyit az emberiség 1 év alatt elhasznál.
A napenergia végtelen energiaforrás és teljesen ingyen van, ugyanakkor kérdés, hogy élünk-e felhasználásának modern lehetőségeivel. Jövőnk záloga, hogy a tradicionális fosszilis energiahordozókra épülő energiatermelést minél előbb megújuló energiaforrásokra cseréljük. Használja ki az egyre csökkenő költségű napelemes rendszerek nyújtotta lehetőségeket, és lássa el otthonát vagy vállalkozását tiszta energiával!
Solar Expert Építési és Kereskedelmi Kft. címe

Solar Experts Építési és
Kereskedelmi Kft.

1213 Budapest, Csáklya u. 24.
Mutasd a térképen

+36 70 55 777 88
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Solar Experts. Minden jog fenntartva. Site by Meraki

Solarexperts
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.